Annonse
04:00 - 06. oktober 1995

Fra bok til kino

Annonse

Johnny Menmonic er den første adapsjonen av et William Gibson verk som har nådd kino-lerrettet. Den amerikanske science-fiction forfatteren er strålende fornøyd med en film han selv har vært sterkt delaktig i.

I fem år har Gibson og den amerikanske multi-kunstneren Robert Longo jobbet for å få filmen på beina. Gibson som manusforfatter og Longo som regisør. Gibson forteller at de to har jobbet uvanlig tett sammen både i forkant og under innspilling av filmen.

– I Hollywood er det uvanlig at manusforfatteren jobber så tett innpå regisøren som jeg og Robert har gjort i Johnny Mnemonic. Men det har åpenbart vært fruktbart, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Allerede første gang jeg så Keanu Reeves på settet skjønte jeg at han var Johnny Mnemonic.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse