Annonse
04:00 - 06. oktober 1995

dykk

Annonse

dykk

Hvor skal vi ta morgendagens ledere fra? Dette er det viktigste spørsmålet vi kan stille oss i dag. I en ikke så altfor fjern fremtid vil oljepengene ha tørket inn, og siden landet kan ikke leve på medaljer fra vinteridretter alene er spørsmålet om fremtidig lederskap av den ytterste viktighet. Det er derfor vi med glede har merket oss at en ambisiøs rektor på Midtstuen – en stasjon langs Holmenkollbanen – har våget å fremme den dypt modige tanke at det er barna på beste vest som det burde satses på, på bekostning av Oslo øst sine forslummede områder og barn. Som rektor Erik Neummayer meget presist fremholder: «Det er herfra (altså far Midtstuen og omegn) fremtidens samfunnstopper vil komme». Rektoren har utvilsomt rett, Bjølsen og Vålerengen har aldri rekruttert lederemner, hocky og fotballstjerner javel, men det er også alt. Ledere kommer fra de gode hjem, og slik bør det også være. Dannelsen er ikke noe som kommer med morsmelk og havregrøt, men med daddaer og fintfølelse. Den lett eleverte og bekvemme personlighet som med naturlighet og eleganse sklir inn i de mest fornøyelige sammenhenger, er med ytterst få unntak vokst opp i slike selvsagte strøk i byens yttergrenser. Gjerne høyt og luftig, slik at tankene får flukt og lungene frisk luft.

Det som imidlertid gjør at vi ikke deler rektorens tanke om å subsidiere disse fremtidens ledere, er det enkel faktum at vi ikke tror den slags er egnet til å edle karakterene og handlekraften som trengs når det begynner å røyne på. Tvert i mot, en viss dose røffhet har barna bare godt av.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.