Annonse
04:00 - 18. august 1995

Visjonær med eget museum

Annonse

Rudolf Tegner er blitt kalt Danmarks Gustav Vigeland. Vi ser nærmere på Tegners museum på Sjælland.

Den danske skulptøren Rudolf Tegner (1873-1950) ble lenge ansett som mer mislykket enn misforstått. Visstnok hadde han en hel del fremgang i løpet av sitt liv, men desto større var motgangen og antallet høylytte kritikere. Ikke noe av det Rudolf Tegner gjorde var upretensiøst og forsiktig, tvert i mot. Alt var stort, monumentalt og nærmest overmektig i dimensjoner og pretensjoner. Han var og forble symbolist gjennom hele sitt liv, en kunstner som var formet i København og Paris rett før sekelskiftet i en tid da dekadense, død og mørk seksualitet smeltet sammen i uttolkninger av mytologiske motiver og skjebnespørsmål.

Ignorert

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.