Annonse
04:00 - 28. juli 1995

Nazisme og karaktersvakhet

E. R.

Annonse

Når man leser Annæus Schjødts innlegg i Morgenbladet nr. 22/95, slår det en at alt det stygge han skriver om nazismen i enda langt større grad kan sies om kommunismen, og at det så absolutt kan strides om hva som har vært «den grusomste politiske bevegelse i historisk tid». Forskjellen er bare at man i tredveårene og i okkupasjonstiden visste adskillig mer om kommunismen enn om nazismens ugjerninger. Annæus Schjødt kjempet på samme side som og sammen med kommunistene og er derfor bl.a. medansvarlig for de østeuropeiske folks store lidelser i etterkrigstiden. Valget var med andre ord ikke fullt så enkelt som han vil ha det til, og kanskje var karaktersvakheten noe jevnere fordelt enn han påstår.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse