Annonse
04:00 - 28. juli 1995

En disco-nazi-homo snakker ut

Annonse

“– Det hele var mer inspirert av gay- og SM-miljøet enn selve fascismen, sier Gabi Delgado, vokalist og tekstforfatter i Deutsch Amerikanische Freundschaft. Og han ble intervjuet av Sonisk Scene i forbindelse med konserten 7. juli. (Konserten ble anmeldt 14. juli.) SONISK SCENE

DIDRIK SØDERLIND

Gabi Delgado, en gang halvdelen av DAF. Han ser uforskammet ungdommelig ut, til tross for at han er nærmere førti- enn trettiårsmerket. Det gutteaktig kortklipte hodet smiler vennlig og imøtekommende. På engelsk med myk tysk aksent legger han ut noe som han synes er viktig, og som arrangøren behendig nok har tonet kraftig ned: Nemlig at denne konserten ikke er en DAF-konsert som sådan, men «In operation DAF». Dette er et nytt band som presenterer DAFs materiale. Delgado er eneste originale medlem, mens en akkurat like hyggelig kar ved navn Theo har tatt over Görls rolle. Gabi og Theo har arbeidet sammen på forskjellige prosjekter i tre-fire år, og presenterer altså nå de gamle DAF-sangene. Men hva er forskjellen? Siden det alltid var Delgado som tok seg av vokalen, og all musikken var programmert inn på forhånd, var det neppe noen følte seg snytt over at det ikke var Robert Görl bak synthen. Derimot begynte Gabi å fortelle om sitt ønske med kveldens opptreden: – Idéen bak dette konseptet er å overføre energien fra det tidlige DAF til og for90-tallet.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».