Annonse
04:00 - 02. juni 1995

Transestetisk estetikk

Annonse

“Transestetisk estetikk: Hummer og kanari

Norsk kulturråd har kjøpt litt av hvert. Har den postmoderne vilkårlighet avdogmatisert kunstdebatten?

Kunst er ingen selvfølgelighet. Det som ikke har en viss dekorativ kvalitet, unndrar seg allmennhetens estetiske normer. Kanskje defineres kunst nettopp ved at den ikke har noen åpenbar plass i samfunnets kostnad-nytte-regnestykke. Hvorfor subsideres kunst da offentlig? Er det slik at den moderne stat har innsett at en minimumsstøtte til kunsten hører med til dens demokratiske og pluralistiske selvforståelse? Eller kan den sosiale fred bare opprettholdes ved å tilgodese minoriteten av kunstutøvende og kunstinteresserte? Eller har man innsett at kunst til syvende og sist unndrar seg ren rasjonell vurdering? Utvidet kulturbegrep

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Olivier Assayas fortsetter å undersøke forholdet mellom det forgjengelige og det evige.