Annonse
04:00 - 30. juni 1995

Satanisten snakker

Annonse

“Satanisten snakker: «Å brenne stygge kirker og moskéer er helt fett!»

Få vet hvem «satanistene» er eller hva de står for. Betegnelsen betyr for de fleste nordmenn mord og brann, eller ren og skjær faenskap. Satanistene vil ikke være snille som andre nordmenn. Det er ungdommer som bryter med norsk selvforståelse som «typisk norsk å være god», for å gi seg hen til dets motsetning, – det onde. Dermed blir de blir hengende igjen i det norske, eller de blir dets speilbilde.

Bevegelsen har så langt primært gjort seg bemerket hver gang nok en kirke blir svidd av. Men når asken har lagt seg har fulgen fløyet. Det etablerte Norge har fått en ukjent motstander. Morgenbladet bringer her et eksklusivt intervju med en fremstående skikkelse i black metal-miljøet. «En ekte satanist er et sterkt menneske, en sterk personlighet, og burde derigjennom høste stor respekt. Sterke individer bør man respektere», sier han. Kirker brenner stadig. Natt til 25. mai i år brant Såner kirke ned. Mistanken rettes mot såkalte satanister. «Feige mennesker uten ryggrad», kommenterte sogneprest Jan Petter Magnus. 22. juni ble huset hans påtent. Intevju med ledende skikkelse i black-metal miljøet, se Summa i Zone side 30-31”

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det er både trist og provoserende at Kyrre Wathne tillater seg å si noe så historieløst og reduserende.»
«Roar Hagen unnlater konsekvent å forholde seg til hva forskningen på klasse egentlig går ut på.»