Annonse
04:00 - 02. juni 1995

Hinsides skolefilosofien

Den som vil holde seg orientert om dagens etiske debatt, må kjenne Levinas. Han er en lithauisk filosof, som via sitt studium av Bergson og Husserl har tatt vårt århundres mest dramatiske oppgjør med Heidegger.

Annonse

Selv om han er vokst opp i Frankrike, er radikaliteten i hans tenkning så betydelig at man assosierer hans skrifter med en fremmed, kanskje snarere østeuropeisk og jødisk kultur mer enn noe man kjenner fra Europa.

Man fornemmer i hans skrifter et Europa i apokalypsens tegn, hvor den egentlige etiske orientering ikke lenger kan skje via begreper eller gjennom regler, men gjennom «den andres ansikt».

Ironifisering

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.