Annonse
04:00 - 02. juni 1995

Arnardo og det evige cirkus

Annonse

Cirkus: Om sagmugg, sukkerspinn, sammenbrettbar glamour og vemod

Mine foreldre hadde rett. Sukkerspinn er ikke bare dårlig for tennene, men det smaker heller ingenting. Som barn så jeg lengselsfult på mine jevnaldrede som med klissete fingre oppfylte alle drømmer om å få spise bomull og stratocumulus-skyer. Blendet av den uvante rollen som voksen i sirkusteltet lar jeg barna gå foran meg i køen, men til slutt, endelig, endelig, får jeg vekslet femten kroner i fantasier om nysnø og himmelsk mykhet.

Sukkerspinn er inverteringen av Pascals veddemål: høye odds for at tannlegen gnir seg i hendene av økonomisk betinget fryd ved neste korsvei til gjengjeld for den heller magre nytelse sukkerspinnfortæring viser seg å være.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.