Annonse
04:00 - 02. juni 1995

Arnardo og det evige cirkus

Annonse

Cirkus: Om sagmugg, sukkerspinn, sammenbrettbar glamour og vemod

Mine foreldre hadde rett. Sukkerspinn er ikke bare dårlig for tennene, men det smaker heller ingenting. Som barn så jeg lengselsfult på mine jevnaldrede som med klissete fingre oppfylte alle drømmer om å få spise bomull og stratocumulus-skyer. Blendet av den uvante rollen som voksen i sirkusteltet lar jeg barna gå foran meg i køen, men til slutt, endelig, endelig, får jeg vekslet femten kroner i fantasier om nysnø og himmelsk mykhet.

Sukkerspinn er inverteringen av Pascals veddemål: høye odds for at tannlegen gnir seg i hendene av økonomisk betinget fryd ved neste korsvei til gjengjeld for den heller magre nytelse sukkerspinnfortæring viser seg å være.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Forfatterforeningen har beklaget den formen æresrettens arbeid tok.»