Annonse
04:00 - 07. april 1995

Tromsøs ur-teknokrater

Annonse

Duoen Sketch har nylig utgitt albumet Reasons to sway på det belgiske plateselskapet R&S. Bak prosjektnavnet finner vi to musikalske pioneerer med lang fartstid i det norske undergrunnsmiljøet. I motsetning til mange av sine kollegaer prøver Sketch å skape organisk musikk ut av elektroniske hjelpemidler.

Til tross for at de snart har jobbet sammen i 15 år, var det først i 1990 at Tor Jørgensen og Kai Mikaelsen gikk sammen under navnet Sketch. På primitivt utstyr startet de eksperimenteringen med nye lyder. Utgangspunket var å lage musikk uten rammer, et førsøk på å bryte ned den musikalske konformiteten.

– det er to hovedgrunner til at vi begynte å lage den musikken som vi idag lager; The Orb og Geir Jenssen (Biosphere). Det morsomme er at Geir sier at det var musikken som vi laget på 80-tallet som åpnet øynene hans, så det er tydelig at impulsene har vært gjensidige.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse