Annonse
04:00 - 07. april 1995

Pan på Edvardas parti

- Filmmediet tydeleggjer det djupt subjektive i forteljinga til den nevrotiske løytnant Thomas Glahn.

Annonse

Det er den danske veteran-regissøren Henning Carlsen som seier dette. Saman med hovudrolleinnehavarane Lasse Kolsrud og Sofie Gråbøl, har han truffe Morgenbladet i forkant av norgespremieren på Pan fredag.

Forståleg

Ikkje uventa kjem nye sider i fokus, når romanen skal gjennom ei kameralinse som registrerer langt meir objektivt enn Løytnant Glahn sin sjølvstendige penn. I filmen kjem dette den «lumske» og «manipulerande» Edvarda til gode.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse