Annonse
04:00 - 07. april 1995

- Mange damer vil helt sikkert bli sjarmert

Henning Carlsens Pan er en film som passer godt med det alment aksepterte bildet av Hamsun, mener Ronald Nilsen. Han studerer litteraturvitenskap og er frilansjournalist, og har publisert artikler om Hamsun i bl.a. Aftenposten, Berlingske Tidende og ARR - Tidsskrift for idéhistorie.

Annonse

– Hva tror du er grunnen til den bølgen av Hamsun-filmer som kommer nå?

– Man kan ta det som et signal på at annen verdenkrig begynner å nærme seg slutten i Norge. Selv om det offisielle Norge er splittet, kan UD glatt bruke 9 millioner på å lansere Norges største landssviker; alle filmene og mangt annet skal vises i USA til høsten. Men innenlands kan man fremdeles ikke oppkalle en veistubb etter Hamsun.

Innenlands er han inkognito.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse