Annonse
04:00 - 07. april 1995

Ja, men så snakk sammen da!

Det skjer spennende ting når forskjellige kulturer møtes. Men når Suzanne Osten skal forklare dette til oss blir det utrolig kjedelig.

Annonse

FILMSuzanne Osten gjorde det enkelt for både seg selv og sine tilskuere ved forrige film, Tala, det er så mörkt!, hvor en forståelsesfull jødisk psykolog behandlet en nervøs tulling av en skinhead. Hennes nye film Bara du och jag fortsetter med den samme forenklingen av kulturelle konflikter.

En negresse med svensk statsborgerskap blir utnevnt til å være assisterende utdanningsminister. Hun setter sin overordnede jappeminister helt i skyggen med sine livlige utspill og fantastiske tiltakslyst. Rett etter utnevnelsen besøker hun en problemskole hvor hun faller pladask for en lærer som tar elevene på alvor, han lager skuespill av den franske revolusjon for dem – det går på inventaret løs. Hun bestemmer seg for at denne læreren skal være et eksempel til etterfølgelse for alle andre skoler. Til å begynne med er alle hennes kollegaer skeptiske, men etterhvert forstår de at hun har rett. Dette bare skjer, hennes kollegaer er byråkratiske nikkedukker i grå dresser.

Men det er problematisk for henne å elske ham. Han har fem (eller var det seks?) barn med forskjellige kvinner. Selv om hun blir rørt av at de sitter og tar på hverandre og føler samhold under fellesmiddagen, synes hun det er slitsomt at det blir så lite tid til de to alene. Begge disse to menneskene er så aktive at de har mindre tid til privatliv enn andre som bare har jobben som en jobb. Men de elsker hverandre og legger godviljen til. Det burde vi alle gjøre, ikke sant?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse