Annonse
04:00 - 07. april 1995

Internasjonal økonomi

Annonse

Store politistyrker foretok i forrige uke en razzia hos EUs turistkontor i Brüssel for eventuelt å avdekke hvor mye sannhet det er i anklagene om korrupsjon og svindel i organisasjonen. Litt senere uttalte en talsmann for det belgiske politiet at man hadde funnet beviser for korrupsjon i razziaen, men at man ikke hadde fått tak i alle dokumenter man ønsket grunnet Kommisjonens strenge sikkerhetsklarering av enkelte dokumenter. Kommisjonen har respondert på hendelsene ved å varsle en enklere klarering av dokumenter, samt at man skal styrke sitt eget grasnkningsorgan for korrupsjon og svindel….

Det er ikke bare WTO som har fått besatt ledervervet i det siste. Eurobørsen, som i 1996 skal bli et nytt aksjemarked, ansatte denne uken belgieren Jacques Putzeys i toppvervet. Hele aksjemarkedet vil bli databasert og vil således ikke bli lokalisert noe bestemt sted. For potensielle investorer er det bare å kjøpe seg PC og et modem….

Noen som drømmer om en internasjonal karriere? I regi av Harvard University har en undersøkelse blant 1000 selskaper i 30 land avdekket at internasjonal ekspertise er ansett for å være helt sentralt for utviklingen av selskapene. Hele 94 prosent av selskapene mente de ville øke sitt internasjonale engasjement i årene som kommer. På spørsmål om hva slags mennesker de har bruk for etterlyste selskapene mennesker med kompetanse innen salg og markedsføring, og at land i Sør-Øst Asia, men spesielt Kina var aktuelle for en ekspansjon. Hvordan man får en fot innenfor? Lær kinesisk vel….

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse