Annonse
04:00 - 07. april 1995

Europa er en blek, vakker og dyp kvinne

Annonse

Hvem drømmer ikke om å treffe drømmepartneren mens man er på reisefot? Og at vedkommende er like skravlesyk som en selv?

FILM Filmregissør Richard Linklater liker ikke å bli forbundet med begrepet «generasjon x», men må nok finne seg i det slik som han holder på. Spesielt den klønete og anmassende debutfilmen Slacker med hundre aktører som skravler i vei uten mål og mening bar preg av det ungdommelige skinnubehaget ved å vokse opp i en tid hvor man liksom ikke vet hva man skal gjøre.

Linklaters tredje film er adskillig bedre enn debuten av mange grunner; først og fremst at han ikke er debutant lengre og dernest fordi han har fått diponere noen grunker og fått tak i gode skuespillere. Men Before Sunrise handler også om unge mennesker som snakker. Og de snakker og snakker. Om livet og kjærligheten og tilfeldigheter og…og…

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse