Annonse
04:00 - 07. april 1995

Europa er en blek, vakker og dyp kvinne

Annonse

Hvem drømmer ikke om å treffe drømmepartneren mens man er på reisefot? Og at vedkommende er like skravlesyk som en selv?

FILM Filmregissør Richard Linklater liker ikke å bli forbundet med begrepet «generasjon x», men må nok finne seg i det slik som han holder på. Spesielt den klønete og anmassende debutfilmen Slacker med hundre aktører som skravler i vei uten mål og mening bar preg av det ungdommelige skinnubehaget ved å vokse opp i en tid hvor man liksom ikke vet hva man skal gjøre.

Linklaters tredje film er adskillig bedre enn debuten av mange grunner; først og fremst at han ikke er debutant lengre og dernest fordi han har fått diponere noen grunker og fått tak i gode skuespillere. Men Before Sunrise handler også om unge mennesker som snakker. Og de snakker og snakker. Om livet og kjærligheten og tilfeldigheter og…og…

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse