Annonse
04:00 - 06. januar 1995

Gilles Kepel – fransk religionsekspert

Annonse

“Gilles Kepel – fransk religionsekspert: «Bruken av slør i den franske skolen er et symptom på sosial krise.»

Islam er en av de faktorer som inngår med tanke på Vestens fremtid. Gilles Kepel, direktør for Institutt for religiøse studier ved Centre National des Investigations Scientifiques i Paris, har nylig utgitt boken Vest for Allah, en analyse av de vestlige og islamske verdiers vanskelige sameksistens. AV ENRIC GONZÁLES

Stadig flere unge franske jenter av muslimsk opprinnelse insisterer å komme på skolen med håret tildekket. Med dette setter de sin personlige frihet over de verdslige og likhetsfremmende idealene i skolen. Stadige nye moskéer blir bygd og de eksisterende er allerede godt besøkt. Samtidig dukker det opp støttegrupper for de algirske islamistene. Stilt overfor disse fenomenene er det viktig å sette seg ned og tenke igjennom hva som foregår og ikke bare la spontane reaksjoner råde grunnen. Gilles Kepel, fransk religionsforsker, tror at bruken av slør er et symptom på sosial krise og et utslag av nødvendigheten de marginaliserte føler for å vende seg mot eksklusjonen de er blitt offer for… – Hvorfor har slørdebatten fått så stort gjenomslag?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse