Annonse
04:00 - 18. november 1994

Digital barneoppdragelse

I den grad gigantene i databransjen kan sammenlignes med dinosaurer er Microsoft en Tyrannosaur Rex. En skrekkøgle som har peilet seg inn på hjemmemarkedet.

Annonse

Microsoft, verdens største programvareprodusent, er ikke spesielt populær innen databransjen. Nesten alt som finnes av dataselskaper slår seg sammen for å danne allianser og strategier som kan konkurrere med Microsofts operativsystem Windows. Men Microsoft opprettholder sin vekst. Microsoft kontrollerer nå 85% av operativsystem-markedet, omsetningen dobles årlig, og sjefen Bill Gates’ personlige verdi nærmer seg 10 milliarder dollar. Men det tradisjonelle datamarkedet er i ferd med å overmettes, og i letingen etter nye markeder står hjemmet for tur.

Gode CDROM-plater. Microsoft opprettet for en tid tilbake Microsoft Home, en egen avdeling for produkter rettet mot hjemmemarkedet. De første Home-produktene - hovedsakelig CDROM - vakte en viss oppsikt, men salgene tok ikke riktig av. Nå har tiden kommet for andre generasjon av disse produktene, og kvaliteten, og trolig dermed også salgspotensialet, har steget

merkbart det siste året. Microsoft kan få en god idé, og i iveren med å få produktet ut på markedet sniker unøyaktigheter og programfeil seg inn. De påfølgende oppgraderingene blir stadig bedre, inntil man til sist har et meget godt produkt. Oppslagsverkene Encarta’95 og Cinemania’95, som Morgenbladet fikk se demonstrert sist uke, ser ut til å ha nådd dette stadiet. Microsofts repertoar av CDROM-plater representerer noe av det beste som finnes i dag, takket være seriøse samarbeidspartnere når det gjelder innhold og kyndige fagfolk i utførelsen av formgivning og programmering.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse