Annonse
04:00 - 23. desember 1994

Velkommen igjen til neste jul

Annonse

RISTIAN ELSTER

Jeg har savnet en av desember-gjengangerne i avisspaltene i år. Jeg sikter ikke til spaltene om kjendisers favorittbøker eller matvaner: Både hva Anne Holt skal lese i julen og hva Jahn Otto Johansen skal ha på julebordet er jeg inngående informert om. Derimot er jeg blitt snytt for den årlige striden om Hennes&Mauritz’ undertøysreklamer. Ingen Kjersti Graver har gått ut imot kvinneundertrykkelse og kroppsfiksering og ingen Michael Grundt Spang har surmaget påpekt at hennes utspill virker mot sin hensikt. Ikke en gang en skarve veidirektør i Fredrikstad har blandet seg inn i debatten.

Hvorfor vi har gått glipp av dette er ikke så lett å si. Kanskje er ikke årets 17-årige modell med appell til pedofile like fristende å gå løs på som tidligere års «The Body», Cindy og fru Smith. En annen mulighet er at Graver mener vi fikk nok debatt om reklameplakater under EU-avstemningen. Det jeg imidlertid er mest redd for er at hun ikke ønsker debatt fordi hun har innsett at hun bare gir H&M gratis reklame. At så er tilfelle er det jo ingen tvil om: Var hun ikke gift med økokrim-sjef Lars Oftedal Broch kunne en lett ha mistenkt henne for å ha økonomiske interesser i H&M.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse