Annonse
04:00 - 16. desember 1994

Samtidskunstens minnebok for 1994

Annonse

For tredje år på rad utgir Kunstnernes Informasjonskontor (KIK) Norsk Kunstårbok. Den dekker, innenfor sine rammer, tidsrommet høst/vinter 1993 og vår/sommer 1994.

Norsk Kunstårbok er et oppslagsverk, det kommer man ikke utenom. Det begynner pent og pyntelig med en billedkavalkade over kunst fra perioden som er dekket. Her gis man, gjennom farvefotografier, et inntrykk av hva som er blitt utført. Et pre kan vel sies å være at disse fotografiene ikke har noen ledsagende tekst, noe redaksjonen har valgt bevisst. I denne billedkavalkaden vil jeg spesielt fremheve presentasjonen av Bjørn Melbye Gulliksens utsmykking til Universitetet i Trondheim og Øyvind Åsteins ditto til Oslo Tinghus’ fasade. Førstnevntes utsmykning, et skjelett av et gotisk inspirert krysshvelv av larvikitt og stål, vise i dens omgivelser samt at man får detaljfotografier av konstruksjonens små grotesker. Åsteins fasadeutsmykning til Oslo Tinghus ledsages av detaljfotografier av små kvadratiske relieffer som preger fasaden i dens høyde og bredde. En slik presentasjon kan bidra til å åpne en betrakters øyne.

Ut over dette kan man få inntrykk av at man har hatt en omtrentlig omgang med lay out. Av og til gis det for mye luft rundt fotografiene, uten at jeg helt forstår hva poenget med det er. Skjønt, dette er vel kan hende pirk fra min side?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»