Annonse
04:00 - 23. desember 1994

Langt mellom poengene

Annonse

lle kjenner Fredrikssons Fabrikk fra fjernsyn, nå får du den attpåtil som julefilm. Alle de kjente er med, og det betyr hyggelig gjensyn for de som liker å le av Wesenlund, Harald Heide-Steen jr., Aud Schønemann, Hege Schøyen og resten av den norske komikergjengen. Filmen byr på helt vanlige buskis-poenger uten videre vidd, eller baktanker, så ufarlig kan en film virkelig bli. Svenske Fredriksson lar ekteskapet gå i oppløsning; han finner seg en blondine og ansetter henne umiddelbart som sjefdesigner i bedriften sin. Sydamene hans liker det dårlig, og Hege Schøyen blir aldri en av familien. Jubileumsfeiringen til bedriften går det skitt med, husleien er ikke betalt, inventaret satt på gaten. Men selvsagt ordner det seg for Fredrikssons Fabrikk, bare ikke for filmen av samme navn. Den er et oppkomme av uinspirert humørløshet, fortalt med så store bokstaver at man skulle tro det var en julebordsfilm, ikke en julefilm. Det er det dessverre, og den eneste grunnen til å se den er vel at du blir nødt til det, om fjernsynsseerne i familien får det som de vil. Intet nytt under kjolen denne gangen, og dermed havner denne filmproduksjonen helt klart på toppen av bad-taste-listen i år. Hadde jeg bare ikke forstått norsk!

Billedtekst: Unngå Fredrikssons Fabrikk denne julen, mener vår anmelder.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det er i praksis umulig å trekke noen grense mellom lovlige og ulovlige ytringer»
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».