Annonse
04:00 - 23. desember 1994

Kvinner gir sunnere organisasjoner

«Lytt til filosofene - glem kremmerne!» høres utopisk ut. Kanskje kan man foreta strukturelle endringer på makronivå. Men hvordan tenker man på mikronivået? Morgenbladet har snakket med den svenske bedrifskonsulten Robin Mannheimer, som ønsker sunne organisasjoner i næringslivet.

Annonse

– Hvordan snur man en organisasjon til en sunn organisasjon?

– Det å snu en organisasjon er en komplisert og omfattende prosess. Og som du sikkert vet har det vært mye av det de siste årene. En snuoperasjon innebærer å dra ned kostnadene i bedriften, fordi den viser til et dårlig resultat på grunn av endret konjunktur eller at monopolet plutselig blir konkurranseutsatt. Utgangspunktet for å skape en sunn organisasjon i denne fasen er ikke alltid like stor. I stedet må man være effektiv. Men likevel pålegger jeg meg selv et krav om å styre organisasjonen inn i en konstruktiv retning. Et eksempel kan være at man får en ny leder med andre tanker og perspektiver.

– Finnes det gode løsninger for de som blir oppsagt?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse