Annonse
04:00 - 23. desember 1994

Han vil flytte Russlands grenser

Annonse

MOSKVA (Morgenbladet): Hvem ville trodd det? Tre år etter statskuppet i august 1991 og mange demokratiske skuffelser senere er et flertall av russerne klare for nye politiske eksperimenter. Ikke bare er korrupte demokrater og historiske belastede kommunister på defensiven. Selv Vladimir Sjirinovkij er iferd med å utspille sin rolle. For det får da være grenser til klovneri.

AV HUGO ERIKSSEN

I stedet kanaliseres misnøyen inn i ulike patriotiske bevegelser, som kan love et Russland som igjen skal bli stort og sterkt og respektert av omverdenen. Hvis jøder og internasjonal kapital forsøkte å gjøre Russland til en ussel råvare-vasall, skal russerne atter bli herrer i eget hus.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.