Og Steve Jobs er hans sendebud.

ØKOKRIM Aksjonen mot Lime-butikkene er den største skattekrimsjef Jan Egil Kristiansen har vært med på. Og han har vært med på mange.

KRIG To uker i Ukraina vil prege internasjonal storpolitikk i mange år fremover. Slik opplevdes det på bakken da Russland gikk inn i krigen for fullt.

Sveiseren Stefan Löfven ligger an til å bli Sveriges nye statsminister, men snubler i innspurten før valget søndag.

Høyres tillitsvalgte vil gi kommunene mer makt, men det er ikke lett å se hvordan de skal få det til, skriver Aslak Bonde.

SUPERMAKT For å forstå hvor EU er på vei, må man forstå hva Tyskland vil med EU, skriver Sten Inge Jørgensen.

I årevis jukset lærerne i Atlanta, USA på elevenes prøver. En naturlig konsekvens av skoletestingen, sier amerikansk utdanningsnestor – og ber Norge droppe nasjonale prøver.

Hvem tvinger oss til å holde oss med testene fra Pisa? spør Lena Lindgren.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) hegner om nasjonale prøver og mener Norge har lite å lære fra amerikanske jukseskandaler.

Hva er problemet på Humanistisk fakultet? Det kommer an på hvem man spør, skriver Marit K. Slotnæs.

«Få det gjort!» har vært tidligere Fritt Ord-direktør Erik Rudengs motto gjennom et langt liv som grå eminense i norsk kulturliv.

FOLKEAVSTEMNING Skottenes uavhengighetskamp minner om den norske. Men skottene har begynt i motsatt ende.

ROMA Pave Frans jobber hardt for å unngå at redselen for halshuggende islamister skal føre til krav om en voldelig motreaksjon med kristent stempel.

Det utenlandske perspektivet på Frp kan være sunt av og til.

SYRIAFARAR Eit antisemittisk terroråtak i Brussel i mai var det fyrste dømet på eit gjennomført terroråtak knytt til IS i Europa. – Me er som kanarifuglen i gruva, seier den jødiske leiarfiguren Maurice Sosnowski.

NORDOMRÅDENE Arktis er ikke så viktig som den politiske retorikken gir inntrykk av, skal vi tro forskerne i en fersk bok.

Syndiker innhold