FLYFOTO For den som ikke er rammet, er både katastrofer og mediedekningen fjetrende. Så var da også flom og ras et yndet motiv på postkort.

Vi må erkjenna behovet samfunnet har for hevn.

STEILE FRONTER Valgkampen mellom en 35 år gammel kvinne og en 72 år gammel mann i Kentucky viser hvor uforsonlig politikken er blitt i USA.

BISPEMØTE Pavens plan om å få kirken til å være greiere med de homofile, de lesbiske og de skilte stoppet brått opp på et møte denne måneden. Er Frans-revolusjonen ferdig allerede?

RETTSPSYKIATRI Psykiater Terje Tørrissen vil bli tydeligere om sin egen tvil. Men er trygg på vurderingen av Anders Behring Breivik.

FAVORITT Nå er det 69 år gamle Alain Juppé franskmennene setter sin lit til.

I anledning femtiårsjubileet ved Sosialantropologisk institutt dro Morgenbladet på et fem dagers minifeltarbeid på instituttet. Vi fant et fag hodestups forelsket i sin egen krise.

MEDIEMAKT Bloggeren Sophie Elise Isachsen (19) har skiftet parti fra Høyre til De Grønne.

SIKKERHETSPOLITIKK Leteaksjonen i den stockholmske skjærgården er en gavepakke til konspirasjonsteoretikere.

Hvorfor har ingen fortalt om landets første jødiske høyesteretts­dommer?

Han er blitt Skandinavias mest omtalte og omstridte gatekunstner. Om han i det hele tatt driver med kunst. Hva mener Dan Park selv?

LEDELSE Flere dekaner ved UiO går inn for å ansette rektor og andre ledere. Dét kan bli dødsstøtet for ideen om det frie universitetet, mener andre.

Manifest for de Arveløse Kommentatorers Pikettianerparti (r-g).

Fortiden plager både regjering og opposisjon. Nå er det Høyre og Frp som sliter mest.

PROFIL En fortidens mann gir Tunisia håp om å lykkes i fremtiden.

FORSKERSTJERNE Steven Pinker forklarer hvorfor verden er på riktig kurs, hvordan klimaproblemet kan løses, og hva som skjer i hjernen til akademikere som skriver dårlig.

FRIHET Politikk og underholdning går hånd i hånd når verden skal reddes på Oslo Freedom Forum. Internett har gjort aktivistene til stjerner, men hverdagen deres blir verre.

Om skillet i norsk politikk er for eller imot skatt til de rike, får regjeringen et kort liv.

Syndiker innhold