Aktuelt

Eksklusivt intervju

Ti bud. #nofilter

Om du har behov for å presisere at «det må vel værra lov», er det alltid galt.

Etter å ha tapt PFU-saken om Sinai-intervjuet har Gud trukket seg tilbake fra offentligheten. Men Han tok imot Morgenbladet til en romjulsprat.

– Er du fornøyd med gavene da, skal du bytte…

– Nei, nå skal du faen ta meg høre. Nå har dere brukt de siste fire tusen årene på å kverulere i hjel og tendensiøst misforstå de ti livsstilsrådene han forrige journalisten lurte ut av meg. Så nå stiller ikke du noen spørsmål om andres asen, andre guder og jeg vet ikke hva. Jeg vet hvordan dere journalister er. Hør etter og skriv akkurat det jeg sier.

– Javel…

– Punkt nummer én: Ikke vær en drittsekk. Punkt to: Hvis du er i tvil om det du er i ferd med å gjøre kvalifiserer til drittsekk, så er svaret ja.

– Det er notert.

– Punkt tre: Regler må tolkes. Du er ikke Gud. Du har ingen grunn til å gå ut fra at din tolkning er noe bedre enn din nestes. Fire: Om du irriterer deg over at de fleste mennesker er idioter, er du en drittsekk. Punkt fem følger av punkt fire: At alle er uenige med deg, gjør deg ikke til et offer.

– Noe om sex, kanskje?

– Seks: Ha sex, men bare med deg selv eller voksne, samtykkende mennesker. Og ikke hvis du har lovet noen å la være.

– Ja, det poenget forsvant litt i alle asnene.

– Punkt syv er viktig. Det sto aldri noe om å plage homofile, jøder, partysvensker, muslimer, samer, jesuitter eller sigøynere i det forrige intervjuet. Så notér nøye: Ingen punkter kan tolkes i retning av at du som tror på meg er bedre enn de som ikke gjør det.

– Litt erting må vel være lov…

– PUNKT ÅTTE: Om du har behov for å presisere at «det må vel værra lov», er det alltid galt.

– Noe mer?

– Ni: Vaksiner ungene dine. Det er mulig du har forlest deg på teorier om energibaner og onde legemiddelfirmaer, men du lar bare ikke ungene dine risikere døden. Og punkt ti: Forlat verden i bedre stand enn da du ankom.

– Takk! Da går jeg og legger ut…

– Ikke prøv deg. Jeg skal ha sitatsjekk.

Mer fra Aktuelt