Insta-barn

Bilde fra Susanne Kaluzas blogg.
Bilde fra Susanne Kaluzas blogg.

Vi taster og trykker og viser frem våre lykkelige familier på Instagram og Facebook. Noen mener vi fratar barna våre retten til å forme sin digitale identitet. Slapp av, mener andre.

– Jeg blir jo veldig selvkritisk her nå. Men jeg skal prøve å finne et bilde til deg der de overhodet ikke er gjenkjennelige.

Mammablogger Susanne Kaluza blar på Instagram-kontoen sin. Hun skal finne et bilde som kan brukes til å illustrere denne saken.

Mammabloggerne er beryktet. De legger ut bilder av barna sine daglig. De arrangerer videointervjuer med dem. De pynter dem som rosa prinsesser.

Men Kaluza er ikke som andre mammabloggere. Når hun en sjelden gang legger ut et bilde av barna sine, er de langt unna eller med ryggen til.

– Alle må få velge selv. Hvis jeg virker som om jeg kritiserer andre foreldre, kommer hele Facebook og bloggnorge til å hate meg. Da blir det veldig, veldig ensomt her, altså, ler hun.

 

Feirer barna våre. «Alle» gjør det. Selv kronprinsparet legger ut bilder av barna sine. Da prinsesse Ingrid Alexandra fylte ni år 21. januar, la de ut bilder fra oppveksten hennes. Bildene var striglete og «offentlige», men signalet var klart: Vi flytter inn på Facebook med familien på slep.

Lese mer?

Logg inn/registrer deg dersom du allerede er abonnent, eller kjøp tilgang.

28.04.15 endret vi innloggingsløsning. Har du ikke logget inn siden da må du opprette en ny digital bruker. Dette gjør du ved å klikke "registrer deg" på knappen nedenfor.