17:15 - 24. november 2011

Månen hersker strengt

Se hvordan hun flyr Med gylne himmelseil Du tror at hun er nær Men du får ikke trå feil Om du går til hennes hall For Månen hersker strengt Og hun kan være kald En gang skinte sol Så godt å være her Månen steg som skrømt Bak fjellets furutrær Men natten fulgte kveld For Månen hersker strengt Hun elsker ikke selv Jeg falt fra hennes øyne Jeg falt fra hennes sinn Jeg falt så lang jeg var Gled bort fra stjernen min Jeg falt som ensomt regn For Månen hersker strengt I en himmel hard som stein For Månen hersker strengt Hun bærer ingens tegn The Moon is a Harsh Mistress See her how she flies / Golden sails across the sky / Close enough to touch / But careful if you try / Though she looks as warm as gold / The moon’s a harsh mistress / The moon can be so cold Once the sun did shine / And lord it felt so fine / The moon a phantom rose / Through the mountains and the pine / And then the darkness fell / The moon’s a harsh mistress / It’s hard to love her well I fell out of her eyes / I fell out of her heart / I fell down on my face, yes I did / And I tripped and I missed my star / And I fell and fell alone / The moon’s a harsh mistress / The sky is made of stone The moon’s a harsh mistress / She’s hard to call your own Skrevet av Jimmy Webb © 1974 White Oak Songs Fremført av Radka Toneff og Steve Dobrogosz på Fairytales (1982), som ble kåret til tidenes viktigste norske plate av hundre norske musikere i Morgenbladet Topp 100. Norsk gjendiktning ved Lasse Midttun.

Mer fra Leder