Gretne unge gubber

<b>Besserwisser: </b>Her fra innspillingen forrige uke, der Morgenbladet var til stede. <i> Foto: Ellen Lande Gossner </i>
Besserwisser: Her fra innspillingen forrige uke, der Morgenbladet var til stede. Foto: Ellen Lande Gossner

Jon Hustad er sin egen verste fiende i indignasjons-programmet Harde fakta.

Jasså, så avdankede lektorer og nisjeavis-grinebitere skal få boltre seg i DIN og MIN tv-rute nå? Typisk nisseluelandet Norge. Godt det er på TV 2, så ikke de ikke har brukt DINE og MINE lisenspenger …

Nok tull. Dag og Tids Jon Hustad er en oppsiktsvekkende kunnskapsrik og utholdende journalist. Så kunnskapsrik at han for lengst har sluttet å interessere seg særlig for hva andre enn han selv mener – det begynner å bli langt mellom sitatstrekene i artiklene hans etter hvert.

Da passer det bra at Hustad har fått eget tv-program der standpunktene hans er mye av poenget. Selve debuten gikk vel … sånn passe, hvis vi skal være ærlige? Hadde Hustad anmeldt Harde fakta, ville det neppe vært ende på spydighetene.

 

Forundringspakke. Det mest interessante er den corny konstellasjonen som står bak. Hustad og researcher Halvor Foslis motkulturelle agg; TV 2s kommersielle populisme; bakmenn Harald Eia og Ole-Martin Ihles hipsterkredibilitet og ideologiske uforutsigbarhet. Til sammen er det en sosiokulturell forundringspakke man kan grunne på lenge.

Lese mer?

Logg inn/registrer deg dersom du allerede er abonnent, eller kjøp tilgang.

28.04.15 endret vi innloggingsløsning. Har du ikke logget inn siden da må du opprette en ny digital bruker. Dette gjør du ved å klikke "registrer deg" på knappen nedenfor.