Å sette grenser, disiplinere seg og ignorere er blitt livsnødvendig, ellers drukner vi, skriver Sissel Gran, som her forteller om sitt eget sammenbrudd.

Den norske overvåkningsdebatten er full av sammenligninger med østblokken. Debatten – og overvåkningssamfunnet – fortjener bedre.

Svein Sjøberg har vært godt synlig som Pisa-kritiker, denne uken har han fortalt om kalde skuldre og usynliggjøring.

23. juni 2004 fikk forfatteren Peter Handke møte Slobodan Milosevic i Scheveningen-fengselet i Nederland. Handke skulle vitne for krigsforbryterdomstolen i Haag, men avslo til slutt. Isteden skrev han denne teksten.

FILOSOFI Den vestlige frihetstradisjonen er ikke liberalistisk, skriver Håvard Friis Nilsen.

Det svenske valget viste nødvendigheten av et oppgjør med Elite-Sveriges håndtering av innvandringsspørsmål. Selvgod moralisme holder ikke lenger.

SOSIALE MEDIER Sverigedemokraterna har en unik posisjon i sosiale medier.

Del dine samfunnsdiagnoser!

MANUELLE Sinnasnekker’n inkarnerer middelklassens store ambivalens til det manuelle mennesket. Vi beundrer ham mer enn han aner, mens vi ser ned på ham.

GENER Det minner om et vanlig tekstbehandlingsprogram når forskere redigerer DNA-strengen.

RELIGION Paulus og Peter kuppet fortellingen om den oppstandne Jesus. Dét ble starten på en to tusen år lang svertekampanje mot Maria Magdalena, skriver Kristin Brandtsegg Johansen.

Er Pisa en god test? Skal vi tro på Pisa?

Elevene på byggfag skifter klær før fellesmøtet i gymsalen fordi de synes det er litt flaut å komme i arbeidsklær. Det må vi gjøre noe med, skriver Jonas Gahr Støre.

Syndiker innhold