Nye konserthus = orkesterboom

<b>Ørens fryd:</b> Stavangers fabelaktige konsertsal har gitt akustikk i toppklasse. Foto: Jon Ingemundsen
Ørens fryd: Stavangers fabelaktige konsertsal har gitt akustikk i toppklasse. Foto: Jon Ingemundsen

… men et konserthus må få til akustikken, ellers er det dødfødt.

KRONIKK 

Nye konserthus skyter i været over hele Norden. Bare i de siste årene har så vel København, Reykjavik som Helsinki kunnet innvie fenomenale hus formålsbygget for akustisk musikk. Alle tre er dessuten utpregede arkitektoniske signalbygg som løfter frem hovedstedenes ambisjon om å fylle rollen som ledende musikkby.

Island fullførte dessuten sitt imponerende konserthus midt i en rystende finanskrise. Islands nasjonale symfoniorkester har fått en sal og en akustikk i elitedivisjonen. Og: Islendingene fyller konsertsalen med begeistring.

 

Københavns nye konserthus kom til i en periode der man også har fått reist både nytt operahus og teaterhus. Danmarks Radios symfoniorkester har nå fått en konsertsal med meget god akustikk, på samme måte som Det Kongelige Kapel fikk førsteklasses arbeidsforhold med det nye operahuset for få år tilbake.

Lese mer?

Logg inn/registrer deg dersom du allerede er abonnent, eller kjøp tilgang.

28.04.15 endret vi innloggingsløsning. Har du ikke logget inn siden da må du opprette en ny digital bruker. Dette gjør du ved å klikke "registrer deg" på knappen nedenfor.