Raseriets filosofi

Det konforme: Oppveksten i Kristiansand var et konformt helvete, og Jakhelln deler Jens Bjørneboes vurdering: Sørlandet ville vært et fint sted, om det ikke var for sørlendingene.  Foto: Laila Røberg/imgs
Det konforme: Oppveksten i Kristiansand var et konformt helvete, og Jakhelln deler Jens Bjørneboes vurdering: Sørlandet ville vært et fint sted, om det ikke var for sørlendingene. Foto: Laila Røberg/imgs

Cornelius Jakhellns bok er best når den utforsker black metal og andre eksperimenter med hedensk renessanse og autoritær estetikk.

Cornelius Jakhelln skriver i Raseri – en hvitings forsøk på en selvbiosofi at han har en indre fascist han kaller Sturmgeist, et rasende mobbeoffer som ikke føler seg hjemme i Det Nye Norge, og tiltrekkes av norrøne symboler og autoritær estetikk. En indre fascist er det nok flere av oss som har. Min egen hilser jeg på når jeg ser tilstrekkelig heroiske filmer, og jeg lar ham iblant slippe ut i form av et uforsonlig hånflir. Deretter er det tilbake i dypet med ham.

Ydmykelsen. Hos Jakhelln ligger han nærmere overflaten.

Lese mer?

Logg inn/registrer deg dersom du allerede er abonnent, eller kjøp tilgang.

28.04.15 endret vi innloggingsløsning. Har du ikke logget inn siden da må du opprette en ny digital bruker. Dette gjør du ved å klikke "registrer deg" på knappen nedenfor.