00:40 - 16. mars 2012

Fjellørret med fennikel og vermut

Margretas kjøkken

Foto: Scanpix

Det beste fra norske fjellvann i kombinasjon med fransk kokekunst. Kan det bli bedre? Det er fin sesong for fjellørret nå i mars, meldes det i fiskebutikken. Og den lyst rosa fisken er edel vare til overkommelig pris. Ukens oppskrift er inspirert av en rett i en kokebok med franske retter i CappelenDamms serie Verdenskjøkkenet. Retten er enkel å lage, og ser utrolig stilig ut på tallerkenen.

 

Ingredienser til 4 personer:

4 fjellørret på 4-500 g hver, renset og med avklipte finner | 2 fennikel | 1 stor purreløk, grovt hakket | 1 stor gulrot, kuttet i strimler | 2 ss kapers | 3 sjalottløk | 4 skiver sitron | 4 laurbærblad | 25 g smør | 60 ml tørr, hvit vermut, for eksempel Martini Extra Dry | 2 dl fiskekraft | 1 dl kremfløte | litt olivenolje | salt og pepper | frisk kjørvel

Lese mer?

Logg inn/registrer deg dersom du allerede er abonnent, eller kjøp tilgang.