Samfunn

Siv Jensen fortjener ros for initiativet til en åpen diskusjon om menneskerettighetene.

Kultur

UTSTILLING Bjarne Melgaard synes ikke han minner så mye om Munch som alle skal ha det til.

Ideer

RELIGIONSKRITIKK Historien om islam er full av fritenkere, men dagens forsøk på å undertrykke kritisk tenkning nærmer seg det absurde.

Samfunn

STREIK Så langt strekker hun seg, Trine Lise Sundnes, leder av Handel og kontor, etter onsdagens storstreik.

Bøker

SELVHJELP Årets mest alternative selvutviklingsbok er allerede klar. Den handler om å komme seg bort fra selvutviklingstyranniet, og heller påta seg forpliktelser.

Samfunn

GRESK KRISE «Ting kan gå galt på hundre måter, og det kan gå bra på bare én måte.» Syriza begynner jobben til et gresk kor av pessimisme.

Samfunn

TABU Det er flere pedofile der ute enn man tror, men alle er ikke monstre som forgriper seg på barn. Fordommer og kunnskapsløshet gjør det vanskeligere å forhindre overgrep, frykter ekspertene.

Samfunn

INFORMASJON Google ringte Oxford-professor Luciano Floridi for å få filosofiske råd. Nå frykter han at USA får ett internett, og Europa et annet.

Kultur

KUNSTFUSJON Regjeringen snuser på å lage estetisk universitet i Oslo. Men ingen av de foreslåtte fusjonspartnerne har lyst.

Kultur

Kulturministeren starter med svaret, og nedsetter et utvalg for å finne spørsmål.

Samfunn

ANTISEMITTISME Europa må utrydde det meningsløse jødehatet én gang for alle.

Anbefalinger

VIN Afrika er vinprodusentenes nye, våte drøm, og forbruket går ned i klassiske vinland som Frankrike, Italia og Spania.

Ideer

SOSIALE MEDIER Journalister og redaktører er ikke lenger de eneste portvaktene til de viktigste nyhetene. Og det har sine fordeler.

Kultur

ARKITEKTUR For en praktiserende arkitekt er dette forsøket på å skape «fremtidens arbeidsplasser» gammelt nytt. Men det betyr hverken at kontorene er dårlige eller at de er utdaterte.

Bøker

SELVBIOGRAFI Middelklassens falskhet er tross alt bedre enn arbeiderklassens brutalitet, mener Édouard Louis. – Vi må slutte å romantisere ulykke, sier 22-åringen som har skapt bølger i det franske klassesamfunnet med sin første roman.

Kultur

KUNST Med ambivalens skal klisjeer fordrives.

Samfunn

PROFIL Den argentiske journalisten Damián Pachter var først ute med en eksplosiv nyhet. Nå er han på flukt.

Bøker

DOKUMENTAR Evan Osnos’ bejublede bok om Kina formulerer en dyp universell innsikt: at menneskenes hjerter slett ikke er de samme til all tid.

Bøker

TEGNESERIER Esben S. Titlands utgivelser om økonomi og arkitektur utfordrer ikke bare oppfatningen om hva en tegneserie kan være, men også hvor de kan befinne seg.

Bøker

Eldorado bokhandel ble kåret til årets bokhandel av Forfatterforeningen, og går snart i pluss økonomisk.

Bøker

DEBATTBOK Asle Toje skriver lettlest og levende om vanskelige emner, men har et begrenset teorirepertoar for å forklare det han ser.

Syndiker innhold