Samfunn

EUROPA Vladimir Putin kan gå mye lenger enn vi tror, og Nato er ikke forberedt på hans krigsstrategi, frykter polske eksperter.

Samfunn

Men søvnproblemer må man regne med, skriver Lena Lindgren.

Samfunn

IRAK For lite og for sent, sier Iraks største kristne kirke om USAs militære inngripen i kampen mot Den islamske staten (IS).

Samfunn

SEXKJØPSLOVEN Ikke kall Hege Grostad (28) «prostituert». Hun er sexarbeider.

Kultur

DEBATT Når Pål Norheims statusoppdateringer gis ut i bokform, må konklusjonen være: Facebook kunne vært en ideell meningsarena, hadde det bare ikke vært for alle menneskene.

Kultur

Hit-låta «Problem» er den svenske produsenten Max Martins retur til toppen av listene. Men hvor mye popkulturell resirkulering tåler vi før vi drukner i vårt eget oppkast?

Samfunn

OPPLØSNING Hundre år gamle grenser rakner, USA vil ut og det finnes ingen regional union som kan ta over: IS har godt spillerom i det nye Midtøsten.

Samfunn

SEPARATISME Både skotske og katalanske nasjonalister strever i motvind før høstens avstemninger. Det høres spennende ut å lage en selvstendig nasjon, men det kan lett bli for nervepirrende.

Samfunn

KLIMADEBATT Hvor mye skal Norge punge ut for gamle utslipp? I Arendalsuka fikk vi et svar med to streker under.

Bøker

TRILOGI Etter ti år har Carl Frode Tiller skrevet ferdig romantrilogien Innsirkling. Underveis har han ikke ant hvordan alle gåtene skulle løses.

Samfunn

IRAK Midtøsten er inne i sin største omveltning siden første verdenskrig. For Vesten er Den islamske statens vekst den ultimate katastrofe.

Ideer

VELFERD Det er en grense for hvor god overgangen mellom liv og død kan bli.

Samfunn

MEDIEDEKNING Vi står i fare for å bli like ensidige i vår fortelling om Ukraina som Vladimir Putins propagandaapparat er.

Samfunn

GAZA USA må holde seg borte fra forhandlingsbordet, mener den høytstående palestinske politikeren Hanan Ashrawi.

Kultur

JAZZ Tingvall Trio prøver å fylle tomrommet etter 00-tallets store europeiske pianotrio – og lykkes nesten.

Kultur

SVERIGE Revolusjonen står på trappene i svensk hiphop.

Bøker

Bokvennens jubileumsnummer har en imponerende temaseksjon om Marguerite Duras.

Bøker

Stoner bærer alle tegn på en real hype. Men romanen, som ryster ved leserens bevissthet, fortjener alle superlativene som er blitt den til del.

Samfunn

EUROPA Hadde dagens sanksjoner kommet for seks måneder siden, ville de stanset Russlands handlinger, tror Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski.

Kultur

Den amerikanske kunstneren Cory Arcangel har skrevet en roman som kun består av folk som twitrer at de skriver en roman.

Bøker

Øyvind Berg har skrevet 90 dikt på 90 dager i ruinene av et språk.

Samfunn

SEVERDIGHET Etter 25 års nøling turde jeg endelig svinge av E18 i Bamble og ringe på hos Lefsa.

Syndiker innhold